Reunion i Israel

Wow! Jag lyckades övertala min gamla franska sambo Seb, ni vet han som jag bodde i en bil tillsammans med i två månader i Alice Springs och Darwin, om att följa med till Israel. Vi träffades på campingplats i Alice, och det var även där vi träffade israelen, och vi tre umgicks rätt mycket där nere. Så det kommer bli världens häftigaste reunion i Tel Aviv. Det kanske allra bästa är att jag och Seb kommer att flyga samma flighter mellan Tel Aviv och Zürich. Jag längtar verkligen!

Israel nästa!

Nu blir det så här istället: Jag hoppar av tyskan helt och hållet, och satsar istället på mina två jobb: speciallärarvikarie och reseledare. Men innan jag tar tag i förberedelserna inför resesäsongen så passar jag på att boka en impulsresa till... Israel!

Jag lärde känna en israel i Australien, och i torsdagskväll fick jag reda på att han var tillbaka i Israel efter tre års frånvaro. Han ska bara stanna i tre veckor, så därför gällde det för mig att verkligen ta chansen. Hur ofta får man en privatguide i Israel liksom? Så därför har jag nu bokat in mig med Swiss nästa vecka. Tjohopp, så enkelt var det!

Jag undrar hur många länder jag faktiskt varit i nu. Det tar nog en stund att tänka efter här nu.

Europa: Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Frankrike, Spanien, Storbritannien, Schweiz, Andorra, Luxemburg, Grekland (Kreta) och Gibraltar (som jag faktiskt räknar som ett eget land även om det kanske egentligen tillhör Storbritannien) (12 st)
Asien: Japan, Hong Kong, Sydkorea, Israel (jag har ju inte varit där än, men räknar med det i alla fall) (4 st)
Oceanien: Australien (1 st)
Centralamerika (?): De två karibiska öaarna St Barths och St Martin som tillhör Frankrike och Holland
Afrika: Teneriffa som ju tillhör Spanien

Mellanlandningar: Holland, Kina, Turkiet, Förenade Arabemiraten

Totalt antal besökta länder blev alltså 17, om man räknar Gibraltar som ett land.

Det som var, är och ska bli

Nja, så mycket till bloggande har det inte direkt blivit. Mina dagar är fullspäckade som de är redan nu.

Jag var kvar hos klassen i en vecka till, och jag saknar dem något enormt. Jag kom lätt in i klassen och kände mig som en av dem, fast med mer ansvar och makt naturligtvis. Men utan att överdriva så är den klassen en av de bästa på hela skolan, och det vet jag eftersom jag har jobbat i alla 14.

Just nu är det sportlov, vilket är skönt eftersom jag har jobbat två veckor som speciallärare i matte och NO. Inte riktigt resurspedagog alltså, men åt det hållet. Det har varit jättekul och verkligen intressant att få se den delen av skolans värld, och som det ser ut nu så finns möjligheten att jag blir kvar hela terminen ut om de inte hittar någon som faktiskt är utbildad lärare. Fingers crossed!

Igår bestämde jag mig för att hoppa av en delkurs på tyskan. Att plugga 100% och jobba 80% blev lite väl mycket, så nu räcker det med en total på 160%, det känns mer lagom, eller hur? Vi får väl se hur väl det slår ut.

För ett tag sedan fick jag även mitt reseschema inför sommaren. Inte dåligt med tio resor totalt! Fast jag tackade nej till en av dem eftersom jag känner att jag vill vara hemma liiiite mer än föregående år. I år ska jag dessutom få lära upp någn ny förmåga, ska verkligen bli jättespännande och kul!

Så, så ser det ut just nu. Om en liten stund ska jag åka ock klippa mig i Sverige för första gången sedan jag slutade gymnasiet, tror jag i alla fall. Helt otroligt när man tänker efter. Senast jag klippte mig var i april förra året, i Spanien. Innan dess var i januari, i Sydkorea. Innan dess var det nog i januari året innan, på mitt favoritställe i Spanien. Och innan det tror jag att det var hos en sydkoreansk frisör i Australien. Eller nej, jag klippte mig på en campingplats i Australien också. Det var en annan "backpacker" (hon var en medelålders kvinna som jobbat som frisör) som klippte mig där för 50 kronor. Innan det kan det ha varit i Spanien, men jag är inte helt säker. Det jag är säker på är att jag inte är säker på vad jag ska göra med mitt hår idag. Det är långt och inte speciellt slitet, trots att det alltså gått tio månader sedan det sist såg en sax. Och jag vill ha det ännu länge! Men, vi får se hur många cm som ryker idag.

RSS 2.0