Hemkommen

Jag är tillbaka i verkligheten igen, safe and sound.

Israel var mycket bra, jag fick se en massa och uppleva och vara med på en blandning av saker. Visserligen finns det saker som hade kunnat vara bättre också, men man ska fokusera på det positiva. Tex att jag var cirka en mil ifrån Gaza, men lyckades undvika alla bomningar som skedde samtidigt som jag var där, eller att jag hamnade i en palestinsk stad i Västbanken med min judiske vän, och ingen attackerade oss, utan vi tvättade bilen och fick en arabisk guide i Jerusalem på köpet. Sådana historier är det som gör en resa minnesvärd!

Nu är jag som sagt tillbaka i vardagen i skolan. Inget speciellt som hänt där sedan sist, utan det rullar på så sakteliga.

I helgen är det kick off med resebolaget, vilket ska bli himlans kul. Att få träffa alla igen, inklusive chaufförerna som också får vara med! Plus att jag ska få vara mentor åt en ny tjej i år, superspännande!

Jag har börjat förbereda mig inför säsongen, med ny fakta till min nya resa, och information om hotell och utflykter. Jag ser verkligen fram emot att få testa en "riktig" resa på riktigt, istället för bara sol och bad som det mest varit hittills. Dessutom ska min älskade lilla Mams få följa med på resan. Det gör det hela ännu roligare naturligtvis!

Den jädrans bäcken...

Ja, den man aldrig ska ropa hej förrän man är över, ni vet.

Seb var verkligen lika glad som jag över att åka till Israel. Men så visar det sig att han inte har något giltigt pass och att det inte går att ordna innan resan. Skit. Hans pass blev stulet i Australien, så för att kunna åka hem fick han ett provisoriskt medan han var där. Nu har han varit tillbaka i Frankrike sedan juni, men inte fixat något nytt. Vilket han nu bittert ångrar naturligtvis. Så det blir att jag åker ensam i alla fall.

Men vad gör väl det? Jag kommer ha kul med Orn, som vi kan kalla min israeliske kompis, och upptäcka Israel ändå, även om inte Seb är med oss.

Jag har väl insett att det kommer att bli några tuffa dagar med späckat schema och antagligen alldeles för lite sömn, man å andra sidan så måste man ju ta tillvara på tillfället. Leva och uppleva medan man har möjligheten. Och det är precis det jag tänker göra! På tisdag eftermiddag bär det av söderut mot Köpenhamn och till Tel Aviv, via Zürich. Det kommer bli kanonbra!


RSS 2.0